Updatechecker

2018-11-28

ERB vill informera om en tjänst som under det senaste året har dykt upp på marknaden vid upprepade tillfällen. Tjänsten kallas Updatechecker och innebär att en användare till sin dator laddar ned ett program som sägs hålla reda på alla de uppdateringar som olika program med jämna mellanrum kommer med. Program som iTunes, Adobe, Flash Player etc. Företaget bakom tjänsten Updatechecker har flera gånger fått sin tjänst nedstängd av tjänsteleverantörerna eftersom de inte varit tydliga med sin prisinformation. Priset för tjänsten är 50 kronor och köps med hjälp av en mobil premiumtjänst, en s.k. sms-tjänst. Det är ett engångsköp och ingen prenumerationstjänst.  


Konsumenter bör vara medvetna om att de program vars uppdateringar Updatechecker enligt egen utsago håller reda på nästan undantagslöst har inbyggda lösningar för automatiska uppdateringar, dvs den aktuella tjänsten Updatechecker är inte nödvändig för att de aktuella programmen alltid finns i den senaste versionen på datorn.

Om betalsamtal

Betalsamtal är samtal till betalnummer som börjar på 099, 0900, 0939 eller 0944. Läs mer om olika typer av betalsamtal: